Ελληνικά | English
Αρχική Επικοινωνία Sitemap
 
 
Εταιρικό προφίλ
Κατασκευές προς πώληση
Ακίνητα προς ενοικίαση
Προδιαγραφές Κτιρίων
Πρόσφατα Αποπερατωμένα εργα
Πληροφορίες
ΔΟΜΑΙΟΣ Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ακινήτων
Κεντρική Διεύθυνση
Πλάτωνος 161
Καλλιθέα, 176 74
Αθήνα, Ελλάδα
Τηλ: +30 210 94 18 426
Κιν:  +30 6977 461553

Παράρτημα Ξυλοκάστρου
Παναγή Τσαλδάρη 13
ΤΚ 20400
Τηλ: +27430 22007
Κιν:  +30 6944 313390
info@domaios.com
Αρχική Σελίδα » Προδιαγραφές Κτιρίων »
Προδιαγραφές Κτιρίων 

Η εκτέλεση του έργου πραγματοποιείται με υλικά άριστης ποιότητας από ειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό και με τρόπο που θα εξασφαλίζει τη στατική επάρκεια και την εν γένει στερεότητα του κτιρίου. Οι λεπτομέρειες αναγράφονται στη Γενική Συγγραφή Υποχρεώσεων. Εδώ ενδεικτικά παραθέτουμε:

ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

Η φέρουσα κατασκευή είναι σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα (C20-25), σύμφωνα με τη στατική μελέτη που εγκρίνει η πολεοδομία και με βάση τoν ισχύοντα αντισεισμικό κανονισμό. Εξωτερικά του κτιρίου, οι κολόνες και τα δοκάρια επενδύονται με θερμομονωτικό υλικό, πάχους 3 cm, τύπου DOW (διογκωμένη πολυστερίνη).

ΤΟΙΧOΠΟΙΙΑ

Οι εξωτερικοί, κοινόχρηστοι και διαχωριστικοί τοίχοι κατασκευάζονται από οπλινθοδομή 2 δρομικών, με την προσθήκη της απαραίτητης θερμομόνωσης. Οι εσωτερικοί τοίχοι με τουβλοδομή δρομική. Σε όλη την τοιχοποιία, εσωτερική - εξωτερική, κατασκευάζεται κατα μήκος σενάζι, σε ύψος 1,5 μέτρου.

  ΥΔΡΕΥΣΗ

Η παροχή νερού είναι ανεξάρτητη για κάθε διαμέρισμα και με ανεξάρτητο μετρητή. Οι σωλήνες και οι διακλαδώσεις τους γίνονται με χαλκοσωλήνα TALOS Φ15, επενδεδυμένη για τις εσωτερικές εγκαταστάσεις και Φ20 απ'τον υδρομετρητή μέχρι το γενικό διακόπτη διαμερίσματος. Κάθε συσκευή υδροληψίας διαθέτει διακόπτη απομόνωσης. Η παροχή ζεστού νερού γίνεται με ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

Όλες οι σωληνώσεις εσωτερικού δικτύου κατακόρυφες κι οριζόντιες κατασκευάζονται με πλαστικούς σωλήνες βαρέως τύπου FASOI 6atm. Τα σιφόνια, οι σωλήνες των λουτρών και το συλλεκτήριο σιφόνι κοχλιωτής ορειχάλκινης σχάρας είναι πλαστικά βαρέως τύπου.

Η γενική κατασκευή και η διάμετρος των σωληνώσεων καθορίζονται απ'την υδραυλική μελέτη, εγκεκριμένη απ'την αρμόδια πολεοδομία.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα υλικά κι εξαρτήματα, εσωτερικών και κοινοχρήστων χώρων, εκτός σποτ, λαμπτήρων, φωτιστικών σωμάτων, ηλεκτρικών συσκευών, απορροφητήρα, θερμοσίφωνα, κλιματιστικού.

Η τροφοδότηση γίνεται με γραμμή απ'το μετρητή της ΔΕΗ, που καταλήγει σε χωνευτό πίνακα στο σπίτι, με αυτόματες ασφάλειες και ενδεικτικές λυχνίες.

Οι γραμμές αναμονής αφορούν απορροφητήρα, θερμοσίφωνα, πλυντήριο ρούχων και πιάτων, 1 κλιματιστικό και κουζίνα. Στο καθιστικό τοποθετούνται φως κομιτατέρ, 4 πρίζες, υποδοχή τηλεόρασης και τηλεφώνου, στα υπνοδωμάτια 1 φως αλερετούρ και 3 πρίζες και υποδοχή τηλεόρασης, στην κουζίνα εγκατάσταση για ψυγείο, αποροφφητήρα, 3 πρίζες και φως, στο λουτρό παροχή φωτισμού και πρίζα πλυντηρίου εκτός λουτρού.

Στους διαδρόμους φως και στις βεράντες-εξώστες 1 πρίζα στεγανή (στην προσόψεως) και στεγανό φως. Στην κύρια είσοδο πίνακας με κουδούνια και αντίστοιχο κουδούνι διαμερίσματος.

   ΞΥΛΙΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗ

Στις εξοχικές κατοικίες η ξύλινη σκεπή απαρτίζεται από δοκούς και ραμποτέ σουηδικού ξύλου, περασμένο εσωτερικά με σιλικονούχο βερνίκι.

Εξωτερικά καλύπτεται με ασφαλτόπανο, θερμομόνωση 5 εκατοστών και βυζαντινά κεραμίδια.

  ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

Τα εσωτερικά επιχρίσματα είναι οι συνήθεις ασβεστοαμμοκονίες 3 στρώσεων - η πρώτη πεταχτό τσιμέντο με χονδρόκοκκη άμμο, η δεύτερη λάσπωμα τσιμέντου με οδηγούς και η τρίτη ασβεστομαρμαροκονία. Το ίδιο και τα εξωτερικά με χρήση περισσότερου τσιμέντου.

Πριν την εκτέλεση της εργασίας των επιχρισμάτων, τοποθετείται υαλόπλεγμα, πλάτους 30-40 cm, σε όλες τις επιφάνειες μεταξύ φέροντος οργανισμού και τοιχοποιίας, καθώς και κατα μήκος των σωληνώσεων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

ΔΑΠΕΔΑ

Το κλιμακοστάσιο, τα δάπεδα κοινοχρήστων χώρων, οι μπαλκονοποδιές και οι ποδιές παραθύρων επιστρώνονται με μάρμαρα Καβάλας, ενδεδειγμένου πάχους, για κάθε μία απ'τις παραπάνω περιπτώσεις.

Οι εσωτερικοί χώροι και τα δάπεδα βεράντας - εξώστη επιστρώνονται με πλακίδια εισαγωγής Α' ποιότητας.

ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ

Στα ντουλάπια της κουζίνας (3 μέτρων κάτω και 3 μέτρων πάνω, με 4 ενσωματωμένα συρτάρια) και στις ντουλάπες στις κρεββατοκάμαρες (επίσης με 4 συρτάρια, σωλήνες κρεμαστών και ράφια), κατασκευάζονται κουτιά από λευκή μελαμίνη και φύλλα από μελαμινικό βακελίτη, με επιλογή 10 διαφορετικών χρωμάτων και μεντεσέδες αυτόματους, χωνευτούς.

ΠΟΡΤΕΣ

Η εξώθυρα είναι θωρακισμένη ασφαλείας της STEEL DOOR, με επένδυση καπλαμά, λουστραριστή και με λουστραριστά πρεβάζια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, συρόμενα ή επάλληλα, καθώς και τα παντζούρια, κατασκευάζονται από αλουμίνιο λευκής ηλεκτροστατικής βαφής, της σειράς 9,200 της ALUMIL, ALMACO ή EUROPA. Στα επάλληλα τοποθετούνται ρολά. Οι υαλοπίνακες είναι διπλοί, τοποθετημένοι, πάχους 5 χιλιοστών.

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Τοποθετούνται μπανιέρα λευκή από χυτοσίδηρο τύπου ROCA, επενδεδυμένη με πλακάκι, λεκάνη και καζανάκι χαμηλής πίεσης, νιπτήρας με κολώνα VITRUVIT (μοντέλο "Παρθενών"), εξαρτήματα χρωμέ βιδωτά και μπαταρίες αναμεικτικές, ευρωπαικής προέλευσης και νεροχύτης πολυεστερικός, 2 κοιλοτήτων, με επιλογή χρωματισμού.

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Η θέρμανση γίνεται με μονοσωλήνιο σύστημα αυτόνομης θέρμανσης πετρελαίου επενδεδυμένων χαλκοσωλήνων. Τα θερμαντικά σώματα είναι τύπου PANEL της ΒΙΟΣΩΛ.

Ο χαλύβδινος λέβητας TECHNOTHERM ή SOULIS, ο καυστήρας WEISER, ο κυκλοφορητής VILO και η δεξαμενή πετρελαίου, τοποθετούνται σύμφωνα με τη μηχανολογική μελέτη.
Από διετίας, στην Αθήνα, οι εγκαταστάσεις θέρμανσης γίνονται σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές χρήσης φυσικού αερίου, αφού είναι πολεοδομικά υποχρεωτική.


ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

Οι εσωτερικοί τοίχοι και οι τοίχοι του κλιμακοστασίου γίνονται σπατουλαριστό και βάφονται με πλαστικό χρώμα "βιβεχρώμ". Οι εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου βάφονται με πλαστικό ακρυλικό χρώμα "βιβεχρώμ".
 
| Λίστα Ενημέρωσης | Όροι χρήσης |
Περιεχόμενο © Domaios Development